Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (7 Kasım 2016; 14:00)

ŞİRK SEVGİYE SALDIRI OLDUĞU İÇİN ALLAH İSTEMİYOR

Şirk tabii Allah’ın hiç hoşuna gitmeyecek bir şey. Çünkü sevgiye zıt bir şey. Bir aldatmaca ve saygıda kusur etmeye cürettir. Çünkü Allah’ın yaptığından eminsin “yok” diyorsun haşa “Allah yapmadı ben yaptım” diyor. Ve alenen yalan bu yani. Ve çok hakikaten insanı da kızdıracak bir şey bu. Allah’ın gazabını çeker, insanı da kızdırır. Çünkü doğru olmayan bir ifade. An an beynimizde biz görüntü yaratamayacağımıza göre “ben yaratıyorum” dersen çok kızdırıcı yanlış bir bilgilendirme olur. Ama tabii bu konu yine sevgiyle bağlantılı. Şirk sevgiye saldırı olduğu için Allah istemiyor. Ve akılsızlığın bir eylemi oluyor, akılsızca bir eylem. Ve sevgiye de ciddi bir saldırıdır.

 

ŞEHİTLERİN HAYATI DA ŞU ANKİ HAYATIMIZ GİBİ BİR RÜYA HAYATTIR

Şehadet mükemmel bir şey. Bir kere şehadet alemini görüyorsun. Normal ölenler hiçbir şekilde göremeyecekler, bilmiyorlar. Sırf şehitlere mahsus bir ayrıcalık. Şehitlik makamı da yine bizim şu anki rüyamız gibi, şu anda da bir rüya görüyoruz. Şehadet de bir rüya hayattır. Ama çok net tabii bayağı net. Net olduğu için mantığı da ona göre oluyor. Halbuki daha önce yaşıyor belli. İnsan hemen çözer anlaşılmayacak gibi bir şeyi yok ama çözemiyor. Nasıl rüyada ne rüyanın mantığını çözebiliyoruz ne rüyada olduğumuzu anlayabiliyoruz. Koşuşturmalar falan nasıl rüyada? Mekanları nasıl geçiyoruz? Arabalarla gitmeler halbuki araba falan yok. Yetişemeyeceğiz diye arabanın 200’le gitmesini sağlıyoruz. Bazen araba işte trafik kazası yapacak gibi oluyor falan. Trafik cezası kesiyorlar rüyamızda, gidiyoruz yani böyle. Yolda lokantaya giriyoruz, et getiriyor adamlar, bayağı güzel yiyoruz doyuyoruz. Aklımızın ucundan dahi geçmiyor bir başka hayat boyutunda olduğumuz. Ama mesela trafik levhası efendim, lokantanın tabağı olmuş oluyor, abuk sabuk mantıklar fakat son derece de makul oluyor rüyada. Bak, Allah’ın mantığı nasıl değiştirdiğini Allah bize gösteriyor. Yani mantık kökten değişiyor. Ama ta başından değiştirilmiş oluyor gayet makul geliyor. Mesela ayakkabısı adamın tekne oluyor ona binip-gidiyor. “Bu mantıksızdır bu nasıl oluyor?” falan demiyor. Gayet makul arabaya biner gibi ayakkabısına biniyor. İşte Allah’ın öyle mantığı değiştirmesi de çok büyük mucizedir. Şehadette de mantığı değiştiriyor. Şehit oluyor, mantığı değiştirdiği için çözemiyor şehit. Normal hayat. Sadece anlayamadığı “niye diğer insanlar gelmiyor?” diye düşünüyor. Sağ olduğundan emin mantık değiştiği için, çözemiyor. Hakikaten ölü değil yani teknik anlamda ölü değil. Allah’ın kastettiği tarzda ölü değil. Mesela yıllarca yaşıyor bayağı yaşıyorlar. Mesela sahabeler var, 1400 sene geçmiş, 1400’ü geçti yani. Daha hala yaşıyorlar şehadet aleminde.

 

MÜNAFIKLAR BİRBİRLERİNDEN NEFRET ETTİKLERİ HALDE RİYAKARCA VE HAYSİYETSİZCE BİRBİRLERİNE SEVGİ TAKLİDİ YAPARLAR

Kendi aralarında yazışmalarında ‘canım ciğerim, balım, peteğim’ falan o tarz yazışıyor münafıklar baktım, Allah’a hiç hitapları yok. ‘Ya Rabbi seni seviyorum’ yok ama kendi aralarında birbirlerine karşı böyle riyakar, haysiyetsizce nefret ettikleri halde yalandan bir sevgi üslubu var. Ama ne Allah’tan, ne ayetten, ne Kuran’dan, ne Kitap’tan, ne Müslümanların çektiği çilelerden tek kelime bahisleri yok.



DEVAMINI GÖSTER